Burgers' Zoo, Arnhem

Burgers' Zoo, Arnhem

In het kader van het 100-jarige bestaan van Burgers' Zoo is het entreeplein in een nieuw jasje gestoken en het parkeerterrein gerenoveerd.
Vanaf het einde van de jaren ’80 baarde het in de Veluwse bossen gevestigde dierenpark met uiteenlopende ecodisplays opzien. De natuurgetrouwe imitaties van leefgebieden elders uit de wereld omvatten inmiddels een Mangrove, Bush, Desert, Safari, Ocean en Rimba.
De in het masterplan geïntroduceerde hoofdroute, die alle ecodisplays in het dierenpark met elkaar verbindt, is tot het entreeplein uitgerold. Een gebogen tribune vangt het ter plaatse aanwezige hoogteverschil op. Een bovenaan de trap geplaatst kunstwerk, dat bestaat uit een groepje dieren, heet de bezoekers welkom. De eindhalte van de trolleybus kreeg op het voorplein een plek. In het donker verlichten de met de trolleydraden gecombineerde LED-lampen het entreegebied.
Een efficiëntere indeling van het parkeerterrein schiep ruimte voor extra auto’s. Nieuwe bomenaanplant zorgt er voor dat de voertuigen ook op termijn onder een bladerdak geparkeerd staan.

opdrachtgevers: Burgers' Zoo
masterplan en terreinontwerp
ontwerp: 2006 en 2012
realisatie: 2012-2013
I.s.m. SmitsRinsma groenvoorziening en terreininrichting
foto's: Annie Beugel