Visio het Loo Erf, Apeldoorn

Visio het Loo Erf, Apeldoorn

Het terrein voor het landelijke revalidatiecentrum voor slechtziende en blinde mensen is opnieuw ingericht. Uitgangspunt bij het herontwerp was dat mensen zonder of met een verminderd gezichtsvermogen er zich snel thuis en veilig voelen. Praktisch alle loopbewegingen tussen de gebouwen en voorzieningen zijn op een breed en recht wandelpad geconcentreerd. Verschillende texturen en contrasten in de bestratingen helpen de blinden en slechtzienden om zich te oriënteren. De centrale wandelas is in grote lichtgrijze betonplaten uitgevoerd, de kruisingen richting de entrees van de gebouwen in ruw aanvoelende zwarte porfierkeien. Ook geluid en geur geven richtinggevoel: een klaterend fonteintje markeert de afslag naar de uitgang van het terrein, vakken geurende planten als lavendel en salvia begeleiden de wandelaar over het terrein.

opdrachtgever: Visio Het Loo Erf
ontwerp: 2005
realisatie fase 1: 2006, fase 2: 2011