Watercampus, Leeuwarden

Watercampus, Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden wil een leidende rol spelen als ‘waterstad’ en bouwt aan een Watercampus langs de Potmarge. Het terrein van de Watercampus is in het ontwerp opgevat als een nieuw buiten. Langs de Potmarge waren in vroeger dagen, buiten de stadsmuren, verschillende lusthoven en kwekerijen gelegen. Met de campus herleeft één van deze lommerrijke heerlijkheden. Het beeld van het terrein wordt gedragen door een doorgaande waterloop met scherpe knikken. De watergang voert de blik van de passanten over de Oostergoweg naar het nieuwe campusgebouw. Het gebouw staat te midden van het water, de nieuwbouw markeert de entree van de stad. Een zacht golvende huid van houten lamellen bepaald het beeld van het gebouw. De lamellen worden iets opgetrokken bij de entrees.

opdracht: terreininrichting
opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden
ontwerp: 2013
realisatie: 2014
i.s.m. GEAR